3.11.2017 Vaja GZ Vodice (Šinkov Turn)

Posted by

Eksplozija v delavnici.

Poziv smo prejeli preko pozivnikov ob 17:22. Izvozili smo ob 17:25 z GVC 16/15,  AC FAP in GVM1. Na kraj dogodka smo prispeli ob 17:32. Vodja intervencije je naši enoti odredil reševanje ukleščene osebe izpod kovinskih profilov. Reševanja smo se lotili s pomočjo dvižnih blazin. Ko smo odstranili – dvignili profile, smo ukleščeno osebo izvlekli in jo predali reševalcem. Na kraju smo tudi poskrbeli za razsvetljavo. Dva naša gasilca pa sta sodelovala tudi pri iskanju otrok, ki so ob paniki izginili.

Druge enote naše zveze so izvedle različne naloge. PGD Zapoge so bile zadolžene za dobavo vode preko MB iz potoka, PGD Repnje – Dobruša za reševanje razlite nevarne snovi,  PGD Šinkov Turn, Polje in Bukovica – Utik pa so imeli za nalogo gašenje, preiskovanje z uporabo IDA, varovalne napade in napajanje cistern. Vaja je potekala pod vodstvom poveljnika PGD Šinkov Turn Pavlič Jožeta. Vajo so ocenili zunanji opazovalci, tako da je na koncu potekala izčrpna analiza vaje.

Sledilo je še druženje v prostorih PGD Šinkov Turn in seveda čiščenje in urejanje opreme. Vaja je bila končana ob 21-ti uri.

3.11.2017 Vaja GZ Vodice (Šinkov Turn)