22.9.2018 Državno gasilsko tekmovanje

Posted by

22.9.2018 je poseben datum za naše mladinke in mladince, kot tudi za vse nas članice in člane PGD Vodice.

Že na vse zgodaj zjutraj smo se zbrali pred Osnovno šolo Vodice saj je bila pred nami dolga pot. Z avtobusom smo se odpravili proti Gornji Radgoni. Zakaj? Ker sta se naši dve desetini uvrstili na Državno gasilsko tekmovanje za memorial Matevža Haceta.

Na tekmovanje smo se pridno pripravljali celo poletje. Zato sta vložen trud in dobra volja na tekmovanju prišla do izraza. Zagretost, borbenost in želja po čim boljšem rezultatu naših dveh ekip so kar izžarevale iz naših mladih gasilskih upov. Seveda na avtobusu nismo počivali in dremali ampak še enkrat ponavljali vse pomembne detajle za brezhibno vajo. Ob prihodu v Gornjo Radgono smo pripravili našo opremo, si namestili označbe na uniforme, na glave trdno namestili čelade in brez strahu odkorakali proti prizorišču.

Ura je kar hitela in že smo nastopili pri ”komisiji A”. S tem smo prebili led in zatem so se vaje kar odvijale druga za drugo. Med tem, ko so mladinke pripravljale opremo in pregledovale progo na kateri bodo tekmovale, so jih glasno podpirali mladinci in naši navijači in navijačice. Visoko dvignjeni plakati so tekmovalkam vlili moč in pregnali tisto majhno športno tremo. Sledila je predaja tekmovalne opreme našim mladincem, mladinke pa so odšle na razvrščanje. Po razvrščanju je sledilo še testiranje. Enak postopek so opravljali tudi mladinci, katere so pozorno spremljale in za njih navijale naše mladinke.
Državno tekmovanje je potekalo na območju kjer se je odvijal tudi 7. Mednarodni sejem obrambe, varnosti, zaščite in reševanja – SOBRA 2018. Željni odkrivanja, kaj je razstavljeno na tem sejmu, smo se po kosilu hitro odpravili med vse te različne stojnice in številna vozila policije, vojske, civilne zaščite ter seveda gasilcev. Od naporne hoje sem in tja smo postali zelo utrujeni.

Rezultate smo komaj pričakovali. Ko smo na razglasitvi izvedeli kako zelo, zelo dobri smo, smo lahko videli kako sta mentorja Matevž in Urban kar zažarela od ponosa. Mladinke so dosegle odlično 17. mesto, s časom 44,62 sekunde! V njihovi kategoriji je bilo kar 43 ekip! Mladinci so dosegli odlično 26. mesto, s časom 44,79 sekunde! V njihovi kategoriji je bilo kar 52 ekip! Tega dne, torej 22.9., je tekmovalo kar 195 ekip pionirk, pionirjev, mladink in mladincev. Po razglasitvi smo se odpravili proti avtobusu. Pogled na nepregledno kolono vseh gasilskih vozil in avtobusov, kateri so prispeli iz različnih krajev naše lepe Slovenije, je bil veličasten in prekrasen. Končno smo prišli do našega avtobusa in se posedli na sedeže. Ker nam je vsem primanjkovalo energije, je to opazil mentor Urban in razdelil energijske priboljške (bombone in smokije). Tako je bila zaključena naša nepozabna sobota.

Vaša mentorja in tudi vse članice in člani PGD Vodice smo ponosni na vas! Bili smo edino društvo v naši gasilski zvezi, katero je imelo dve ekipi v isti kategoriji na Državnem tekmovanju! Bili ste med najboljšimi ekipami iz CELOTNE Slovenije! Za nas ste bili že tako ali tako najboljši, ko ste se uvrstili na državno raven!

Čestitke tudi vsem udeležencem oziroma ekipam na Državnem gasilskem tekmovanju iz naše Gasilske zveze Vodice! Hvala tudi vsem mentorjem za njihov trud pri učenju, treniranju, spodbujanju in navijanju.

Če smo v besedilu kaj izpustili si oglejte fotografije. Vse podrobnosti glede tekmovanje si lahko preberete na spodnji povezavi:

MLADINCI

MLADINKE

« of 5 »