25.9.2018 Vaja v čast Mihelci Ropret za njenih 70 let

Posted by

Na klic občana, da gori v kletnih prostorih hiše in da pogrešajo osebo ženskega spola smo ob 18:00 izvozili z GVC 16/15, AC FAP in GVM1 ter 14 operativci. Na kraju smo ugotovili, da je oseba ujeta v kletnih prostorih. Izvedli smo dva hitra napada IDA v prostor z namenom najti osebo in pogasiti požar. Napadalca 1 sta osebo kmalu našla, napadalca 2 pa sta pogasila manjši požar v frizerskem salonu v pritličju. Osebo smo iznesli in jo predali bolničarjem. Zunaj je bil izveden še en napad po lestvi na balkon v prvo nadstropje. Vzpostavljeno je bilo napajanje FAP-a in naprej GVC 16/15. Prostore smo prezračili z ventilatorjem, uporabljena je bila tudi termovizijska kamera. Poskrbljeno je bilo tudi za varovanje območja ter razsvetljavo.

Oseba k sreči ni bila huje zastrupljena, bila je le v adrenalinskem šoku, kar je botrovalo manjši agresiji (prejela je pomirjevala). Vzrok požara je bilo nepravilno skladiščenje nevarnih snovi (frizerskih preparatov) in bližina vira toplote (kurilnica). Osebi priporočamo večjo previdnost in pravilno skladiščenje nevarnih snovi.

V zahvalo ob hitri intervenciji nas je bogato nagradila z odličnim golažem in energijskimi napitki.

Od nas gasilcev pa je prejela spominski kipec, da ne bo pozabila kdaj je v hiši gorelo in koliko je bila takrat stara.

Člani PGD Vodice želimo Mihelci ob njeni 70 letnici obilo zdravja, sreče, zadovoljstva, pa tudi da ne pozabi ,kje stoji gasilski dom.

« of 4 »