1.12.2017 Društvena vaja ob 70. letnici Jožeta Jeraja

Posted by

Na klic občana ob 17:55, da se je oseba moškega spola zgrudila v kurilnici stanovanjske hiše (Ob šoli), smo izvozili ob 18:00 z vsemi vozili (GVM, GVC 16/15 in AC-FAP), ter 17-timi člani.

Na kraju intervencije je vodja odredil takojšnje reševanje osebe z napadoma IDA , saj je bila hiša zadimljena in je obstajal sum zastrupitve z CO (monoksidom). Napad IDA je našel osebo ležečo v kurilnici. S pomočjo zajemalnih nosil je bila oseba iznesena iz hiše. Zunaj so jo oskrbeli bolničarji, k sreči je šlo za manjšo zastrupitev. V kurilnici je tlela izolacija ob peči, stvar je bila hitro saniran in pregledana z termovizijsko kamero. Hišo smo prezračili z ventilatorjem.
Izveden je bil napad po lestvi preko balkona v prvo nadstropje in še trije varovalni napadi. Prav tako je bilo poskrbljeno za zaporo ceste ter razsvetljavo.

K sreči lastnik Jože ni utrpel nobenih posledic zastrupitve. Imel je tudi to čast, da sta na vaji posredovali novi nosilki IDA, ki sta ravno ta dan uspešno zaključili tečaj na Igu.

Slavljenec nas je v zahvalo bogato pogostil z hrano, pijačo in pecivom. Vsi gasilci se mu lepo zahvaljujemo in mu želimo čim več zdravja, sreče in še mnogo aktivnih let v gasilstvu. Intervencija in analiza vaje, ter pogostitev je bila končana v poznih večernih urah.

1.12.2017 Vaja v čast Jožeta Jeraj za njegovih 70 let
« of 2 »