NAMENITE NAM DEL DOHODNINE

Vsak državljan Republike Slovenije, ki v Sloveniji plačuje dohodnino, lahko do 1 % svoje dohodnine nameni za podporo neprofitnih nevladnih organizacij. V primeru, da se posameznik za donacijo ne odloči, se denar vrne v državni proračun. Tovrstna donacija Vas torej ne stane nič, nam pa bi pomenila veliko. Predlagamo Vam, da 1 % Vaše dohodnine namenite PGD Vodice in tako neposredno prispevate k delovanju društva in s tem posledično prispevate k izboljšanju varnosti in kvalitete življenja v občini. Sredstva bomo uporabili za nakup nove opreme in vzdrževanje obstoječe.

Možni sta tako fizična kot elektronska oddaja. Fizičnodobrodelni lahko zahtevo oddate tako, da izpolnete obrazec, ki se nahaja spodaj (na dnu strani). Obrazec nato natisnete ter ga nesete ali pošljete na davčni urad. Po oddaji obrazec velja do preklica in ga ni treba oddajati vsako leto.

Zahtevo lahko oddate tudi preko spleta na spletnem portalu E-davki pod zavihkom “Namenitev dela dohodnine”, ki se nahaja na desni strani. Vpisati je potrebno le našo davčno številko (75631920) in na dnu pritisniti gumb “Oddaj vlogo”.

 

Iskreno se Vam zahvaljujemo za del Vaše dohodnine in Vas lepo pozdravljamo z gasilskim pozdravom: “NA POMOČ!”