25.9.2019 Vaja v čast Borutu Kimovec za njegovih 50 let.

Posted by

V sredo zvečer smo bili preko RECO bili obveščeni, da na Vodiški cesti iz stanovanjske hiše izhaja gost dim.

Ob 19:05 smo izvozili z vsemi tremi vozili našega društva (GVC 16/15, AC FAP, GVM-1), ter 20-timi članicami in člani. Na kraju dogodka, po strokovnem ogledu kraja vodje intervencije, smo izvedli notranji napad z IDA v kletne prostore hiše z namenom najti pogrešano osebo in odkriti vzrok in izvor za gosti dim. Poveljnik je odredil še en napad z IDA v pritličje z enakim namenom.

Hkrati sta bila izvedena še dva zunanja napada. Eden je bil izpeljan preko lestve na balkon in nato v prvo nadstropje, drugi pa za varovanje ostrešja stanovanjskega poslopja. Ena ekipa notranjega napada je locirala vir gorenja na žalost pa ne pogrešane osebe. Tlenje nesnage ob peči smo pogasili in ohladili. Pogrešana oseba pa se je sama vrnila na kraj nesreče iz sosednjega objekta, kamor se je zatekla v paniki. Prevzeli so jo naši strokovno usposobljeni prvi posredovalci/reševalci, saj je bila oseba v velikem šoku.

Kmalu je bila nevarnost razširitve požara sanirana. Ponesrečenec je s pomočjo hitre in strokovne pomoči naše enote kmalu prišla k zavesti. Povedali so nam da je bila oseba le zmedena in ne opita kot so sprva trdili očividci.

Na intervenciji je naša enota poskrbela za varovanje cestišča in kraja intervencije, vzpostavili smo razsvetljavo samega kraja, izvedli smo tudi prezračevanje hiše.

Dolgo pogrešana oseba se je hitro stabilizirala in nas vse skupaj pogostila z obilico hrane in pijače.

Hvala 50 letniku Borutu za pogostitev. Članice in člani mu želimo obilo zdravja, sreče in podobnih stvari. Svetujemo pa mu, da se večkrat oglasi v gasilskem domu, da potrenira gašenje začetnih požarov.

« of 3 »