UPORABNO

trenurne intervencije
POŽARNA OGROŽENOST PO SLOVENIJI:
VREMENSKA OPOZORILA ZA SLOVENIJO:
danes:
jutri:
RADARSKA SLIKA PADAVIN:

HIDRANTNO OMREŽJE VODICE

hidrant

Števec obiskov strani

0558033
Visit Today : 166
Visit Yesterday : 390
This Month : 9886
Who's Online : 5

28.12.2019 Intervencija-Požar komunalnega zabojnika

Poziv smo prijeli ob 13:15,da gori komunalni zabojnik v zbirnem centru vodice. Izvozili smo s celotnim voznim parkom in 12 članov posadke. Na kraju intervencije je bil požar že polno razvit. Poveljnik je odredil gašenje s peno ter vodo. Po končanem gašenju smo zabojnik pregledali s termokamero. Prisotna je bila tudi policija. Zaključek intervencije je bil ob 14:30 .Voščilo 2020

16.11.2019 Tek na Kristalno palačo v polni gasilski opremi

V soboto, sta se 2 ekipi članov PGD Vodice, udeležili teka v polni gasilski opremi na Kristalno palačo, najvišjo zgradbo v Sloveniji ter zasedli 1. mesto (Peter Skubic, Anderj Gyeygyek, Urban Hafner) in 8. mesto (Luka Kišek, Blaž Burgar, Filip Pirc) med več kot 30 gasilskimi ekipami.
Čestitamo!
REZULTATI7.11.2019 Sodelovanje na društveni vaji PGD Zapoge

Vajo smo izvedli v Dornicah pri Marku Jerman, kjer smo izvedli en notranji napad z IDA in dva zunanja varovalna napada. Uporabili smo razpihovalec dima in razsvetljavo. Na delu so bili štirje bolničarji, ki so svoje delo opravili zelo dobro. Vajo je vodil poveljnik PGD Zapoge Simon Rus, naše društvo sem vodil jaz, naš notranji napad pa je vodil David Bider.

Na koncu vaje so nas Zapožani povabili na malico v njihov gasilski dom.

30.10.2019 Vaja GZ Vodice

Tokrat je vaja potekala na našem področju, pri Nikotu Jeraju – Jegrišek. Vajo je vodil Damijan Jagodic, pomočnik je bil David Bider, vodja dvižnih blazin (pnevmatika) pa Matevž Janhar. Izvedli smo dva notranja napada z IDA in reševanje ponesrečenca s pnevmatiko.

Zahvalil bi se domačim in Nikotu, za postrežbo. Vajo smo zaključili v GD Vodice z golažem, prestami, in energetskimi napitki, ob katerih smo se sproščeno pogovorili o napakah in dobrih stvareh na vaji.23.10.2019 Društvena vaja PGD Vodice v mesecu požarne varnosti

Na vaji smo izvedli dva notranja napada z IDA, katera sta iskala tudi 2 poškodovani osebi v prostoru, kateri so po iznosu, takoj prevzeli gasilci bolničarji in jih oskrbeli. Izvedena sta bila tudi dva varovalna napada na sosednje objekte. Na vaji so se nam pridružili tudi člani PGD Zapoge s katerimi smo v paru, ko nas prožijo na intervencije. Člani Zapog, katerih je bilo 8, so napeljali B vod iz hidranta do našeg a GVC-ja, izvedli notranji napad z IDA in razsvetlili okolico. Okolico smo razsvetlili tudi mi, pomagal nam je pa še potnik iz Wurtha, ki nam je pokazal njihovo novo veliko luč,ki je razsvetlila veliko okolice. Uporabili smo tudi razpihovalec dima. Veliko dela so imeli bolničarji in z njimi operativci, kateri so morali s pnevmatiko dvigniti breme, pod katerim je bila ujeta ena seba. Statisti: Filip Pirc, Anže Čebulj, Anžetov kolega Matic Zorman

22.10.2019 Predstavitev in spoznavanje z novo nabavljeno sanitetno opremo

Včeraj je pomočnik poveljnika za prvo pomoč za vse naše bolničarje organiziral predstavitev in spoznavanje z novo nabavljeno opremo. Bolničarji so pohvalili sodobno opremo in povedali, da jim bo le-ta omogočila še boljše, strokovnejše, hitrejše in učinkovitejše posredovanje ob morebitnih intervencijah.
Za vse ostale operativne gasilce bo sledilo dodatno predavanje, da se bodo tudi oni seznanili z novo opremo. Pomembno je, da vsakdo natanko ve, kje se nahaja sanitetni material, opornice, določena oprema, ter kako z njo pravilno ravnati in rokovati. Dodatno predavanje bo služilo še boljšemu in tesnejšemu sodelovanju in povezovanju med bolničarji in operativnim gasilci.
Prav tako je v načrtu, da se s prvo pomočjo seznanijo tudi naši najmlajši. Zabavno in poučno delavnico bosta sestavila pomočnik poveljnika za prvo pomoč in mladinska komisija. 22.10.2019 Predstavitev gasilcev otrokom v vrtcu

Otrokom smo predstavili delo gasilcev, njihovo opremo in kaj vse gasilci delamo. Prikazali smo gasilno peno in kako se naredi. Dali smo jim možnost, da je vsak poizkusil, kako je špricati z ročnikom s peno in vodo. Pokazali in predstavili smo jim defibrilator in marsikateri otrok je že vedel kaj je to. Za otroke je bila predstavitev zelo poučna in so nam obljubili, da bodo stopili v gasilske vrste, ko zrastejo.

21.10.2019 PREGLED GASILNIKOV

V ponedeljek, 21.10.2019, se je v gasilskem domu zbralo veliko občank in občanov, razlog za to pa je bil redni letni pregled gasilnikov. Gasilnih aparatov je bilo krepko preko 40. Med čakanjem v vrsti smo se posvetili tudi številnim otrokom katerim smo z veseljem pokazali našo opremo, vozila in obleke.
Tako so bili gasilniki uspešno pregledani, servisirani in pripravljeni na morebitno uporabo. Upamo, da bo prihodnje leto prav tako velika udeležba oziroma še večja. Se vidimo, na pomoč!

19.10.2019 Gasilski avtorally

V soboto smo se udeležili, že tradicionalnega, avtorelija kateri potega na območju GZ Vodice. Ekipe krožijo od posameznega do posameznega gasilskega doma kjer jih pričakujejo različne gasilske naloge (spretnostna vožnja intervencijskega vozila, gasilski vozli, postavitev trodelne lestve ipd.). Naše društvo je zastopala ena ekipa katera je dosegal odlično drugo mesto.

REZULTATIREZULTATI S TEKMOVANJ

BLIŽNJICE

Zbornik PGD Vodice 1903-2013

Zbornik PGD Vodice 1903-2013

Arhiv