SMUČANJE NA ŽIMANČEVIH NJIVAH

Posted by

IMG_4927

V soboto, 26. januarja, je potekalo slalomsko tekmovanje za mladino na Žimančevih njivah v organizaciji PGD Vodice in Victoria Cluba.

Že dan prej, v petek pozno popoldne, so člani Victorie Cluba s pomočjo vodiških gasilcev kljub pomanjkanju snega odlično pripravili in utrdili progo ter s tem omogočili tekmovanje gasilski mladini. Naslednji dan so se ob 14. uri začeli zbirati mladi. Prijave so potekale pol ure pred tekmovanjem. Čeprav so bila povabljena vsa društva v GZ Vodice, so se na naše razočaranje povabilu odzvali samo Vodičani. Prijavilo se je 25 mladih in 10 članov. Tekmovalo se je v treh kategorijah, in sicer pionirji, mladinci in člani. Pionirji so progo samo prevozili, medtem ko so morali mladinci in člani na vmesni postaji še spenjati ročnik na gasilsko cev. Progo so tekmovalci prevozili dvakrat. Za navijače in tekmovalce je bilo poskrbljeno s toplo pijačo. Prav vsi tekmovalci so bili nagrajeni s sladko pozornostjo, najboljši pa z medaljami.

Kljub mrzlemu, a vendarle sončnemu dnevu, je bilo vzdušje na in ob progi več kot odlično in popestreno z glasbo. Čeprav je šlo le za malo vaško tekmovanje, je bilo čutiti duh velikih. Ob koncu se zahvaljujemo vsem članom Viktoria Cluba za pripravo in izvedbo tekmovanja.

Mladinska komisija PGD Vodice

 GALERIJA