26.5.2014 Intervencija – POŽAR DELAVNICE – Dornice 2

Posted by

2014 05 26 Požar Dornice 2Ob 8:55 je bilo javljeno, da gori delavnica – hiša v Dornicah št. 2.

Gasilci iz Vodic smo izvozili z vsemi vozili. Na kraju nesreče, kjer so že bili PGD Zapoge smo ugotovili, da gori v kletnih prostorih gospodarskega poslopja, kjer je bila delavnica (avtoličarska, popravilo – izdelava PVC poliesterskih delov). Lastnik je izključil elektriko. Prostor je bil v celoti močno zadimljen z dimom in s strupenimi plini. Zaradi močne zadimnjenosti in neurejenosti delavnice nismo mogli priti do žarišča požara , zato smo ohlajali prostore pred žariščem.  Klicana je bila Gasilska brigada  Ljubljana, ki ima termovizijsko kamero za odkrivanje žarišč požara. Ko smo skupaj prišli do žarišča smo požar pogasili z vodo in prostore delavnice prezračili z ventilatorjem.

Na intervenciji so sodelovala vsa društva zveze. Uporabili smo večino razpoložljivih izolirnih dihalnih aparatov (IDA). Pokazala se je pa potreba po termovizijski kameri, ki bi nam omogočila lažje in hitrejše posredovanje.

Na požarišču so ostali člani PGD Zapoge.

Hujših poškodb ni bilo, le delavec se je nadihal strupenega dima, tako da je bil oskrbljen s strani reševalcev – bolničarjev.

Na intervenciji, ki je bila zaključena ob 15.00 je sodelovalo 10 članov PGD Vodice.

GALERIJA