24.8.-28.8.2015 Letovanje gasilske mladine PGD Vodice na Debelem Rtiču

Posted by

DSCN05691AOtroke moramo za njihov trud in prizadevnost, ki ga vlagajo skozi celo leto tudi primerno nagraditi. Pod okriljem Gasilske zveze Vodice tako vsako leto organiziramo letovanje za otroke, ki se ga vsako leto udeležita po dve društvi. V treh letih se tako zvrsti vseh 6 prostovoljnih gasilskih društev, ki so v naši zvezi. Tako smo letos peljali na letovanje, ki je potekalo od 24. do 28.8. v letovišču na Debelem rtiču , 20 otrok iz PGD Repnje – Dobruša in PGD Vodice.

V ponedeljek, 24. avgusta v dopoldanskih urah smo krenili na pot proti morju. Pot je minila kar hitro vsi pa smo bili zelo veseli ko smo končno prišli na cilj.  V letovišču so nam predali ključe naše hiške Rakovica ter se odšli hitro namestit, saj nas je čakalo že kosilo. Po kosilu je sledilo kopanje na plaži, vendar smo bili tam sami, ker je ostale obiskovalce preplašilo oblačno vreme nas pa to ni nič motilo, saj smo vendarle gasilci, katerih ne moti ne kislo vreme ne voda ali pa dež.  Kmalu pa smo se odločili da bi bili boljše in bolj toplo če bi odšli na zunanji bazen. Po malici smo imeli delavnico žonglerjev iz skupine Fuskabo, kjer smo se naučili osnov žongliranja. Sledila je večerja, po večerji pa smo odšli na predstavo le-teh žonglerjev.

Naslednje jutro smo začeli s telovadbo nato pa smo se odšli kopat. Ker je bilo vreme oblačno smo se spet odločili da gremo v bazen. Popoldne smo se zaradi dežja odločili da gremo rajši v notranji bazen. Po večerji smo igrali nogomet ter hodili po vrvi. Zvečer pa smo se odpravili na sprehod med bližnjimi vinogradi in okušali če je grozdje že zrelo.

V sredo smo že navadili naše rutine, vstajanje, telovadba ter nato zajtrk. Nato smo se odpravili v Gasilsko brigado Koper, kjer so nas lepo sprejeli in nam razkazali njihovo delo skozi čas, ter nas popeljali v garažo pogledat njihova vozila. Ker pa je bil dan zelo vroč in končno poleten smo se odločili da gremo na krajši sprehod skozi mesto ter se vmes ustavili na sladoledu. Popoldne je sledilo kopanje, zvečer pa smo si šli ogledat predstavo plesne skupine Šinšin iz Kamnika. Po sami predstavi smo lahko še sami malo zaplesali, kar pa smo seveda naredili.

V četrtek smo že zgodaj odšli na plažo, kjer so otroci lahko skakali v vodo, saj je morje zelo naraslo. Popoldne smo spet odšli na plažo, vendar so se nekateri odločili da se bodo rajši kopali v bazenu. Po večerji smo organizirali krajšo orientacijo, kjer so otroci imeli pet točk znotraj letovišča. Razdelili smo jih v tri ekipe, razdelili zemljevide in tekmovanje se je začelo. Na prvi točki so se morali člani ekip, vsak z dvema kozarčkoma vode prebroditi skozi labirint, ki je narejen iz odsluženih avtomobilskih gum, v najhitrejšem možnem času.. Na drugi točki so morali z brentačo napolniti čim več vodnih balončkov. Na tretji točki so morali našteti in pokazati najbližja obalna mesta (Koper, Izola in Piran). Na četrti točki je en član iz ekipe moral priti od točke A  pa do točke B, vmes pa so bili postavljeni stožci, vendar je imel ta član pokrite oči, ostali pa so ga morali voditi. Skupine so se odločili tako za direktno pot (ki je bila seveda tudi pravilna) kot tudi slalomsko. Na zadnji točki pa so jih pričakale uganke. Zvečer smo v skupni sobi priredili ”poslovilno zabavo” z baloni, dobrotami ter s glasbo. Tam smo se malo pozabavali vendar smo večer kar hitro končali saj so bili otroci že kar hitro utrujeni.

Zadnji dan smo se mentorji malo pozabavali, saj smo otroke poškropili z brentačo, ravno ko so se postrojili za jutranjo telovadbo. Po zajtrku smo hitro vse spakirali in pospravili nato pa smo se odpravili na plažo. Ob enih smo zaključili s kopanjem ter se odpravili počasi proti domu. Vendar pa nas pot ni vodila naravnost domov. Ustavili smo se še v prijetni piceriji v Uncu, si napolnili že sestradane želodčke in nato je res sledila vožnja proti domu.

GALERIJA