20.1.2017 Občni zbor PGD Vodice

Posted by

V petek, 20.01.2017 ob 19.30 uri smo imeli člani PGD Vodice letni občni zbor društva. Zbora se je udeležilo okoli 60 članov in članic ter 20 gostov (predstavniki društev).

Zbor je otvoril tovariš predsednik Jaka Štupar. Pozdravil je vse prisotne člane in goste.

Vodstvo zbora je prevzelo delovno  predsedstvo s tov. Koglar Urbanom na čelu. Slišali smo poročila predsednika, poveljnika, gospodarja, blagajnika, mladinske komisije, komisije za članice in veterane. Iz poročil smo slišali, da je društvo zelo dejavno. V letu 2016 hujših intervencij ni bilo, kljub temu pa smo posredovali 12 krat (požari osebnih vozil, požari v naravi, oživljanje oseb z AED, odstranjevanje dreves-snegolom, odkrita streha, iskanje oseb…). Veliko poudarka smo namenili izobraževanju, praktičnim vajam, tekmovanjem na vseh nivojih od mladine do veteranov, preventivni dejavnosti, predstavitvi gasilstva v šoli in vrtcu, evakuacija v OŠ Vodice, požarne straže, prevozi vode, pregled hidrantnega omrežja, obešanje zastav…

Redno smo vzdrževali vozila, opremo in gasilski dom. Organizirali smo tombolo in veselico, udeležili romanja na Šmarno goro s 50 člani, romanje na Kredarico in Triglav ter romanja na Brezje.

Plani za prihodnje pa so nabava-zamenjava dotrajanih intervencijskih oblek, nabava hidravličnega reševalnega orodja ter zamenjava skoraj 40 let starega FAP-a z novo cisterno. Društvo že aktivno varčuje za vozilo, upamo da Občina Vodice ne bo gluha in bo zagotovila del sredstev za nakup sodobnega vozila, saj je staro primerno le še za muzej.

Na koncu je sledila še podelitev priznanj in plaket najbolj zasluženim članom. Po uradnem delu je sledilo druženje ob domači pečenici in pijači.

« of 2 »