30.6.2017 Društvena vaja v čast 90 letniku Cirilu Burgarju

Posted by

Poziv 20.10
Na klic občana, da gori stanovanjska hiše (Na dole) smo izvozili z tremi vozili GVC16/15, AC-FAP 16/70 in GVM1, ter 12 člani. Na kraju požara je sledil ogled stanja. Dobili smo informacijo, da se v hiši nahajata najmanj dve osebi, ki sta ujeti v dimu. Hitro smo izvedli notranji napad IDA z 3 člani z nalogo poiskati in rešiti stanovalce, ter en napad IDA po lestvi v drugo nadstropje. Napadalci so kmalu našli pogrešani osebi, ter jih varno prenesli v oskrbo bolničarjem. Zarišče požara smo omejili, ter stanje pregledali z termo kamero. Sosednji objekt, ki je bil oddaljen od hiše nekaj metrov pa smo hladili z topom iz AC FAP. Vzpostavljeno je bilo polnjenje vozil iz hidranta in poskrbljeno za prometno varnost, ter razsvetljavo.
Osebi ki smo ju rešili nista bili poškodovani, tako da se nam je lastnik 90 letni Ciril lepo zahvalil ob hitri in uspešni intervenciji. Požar je povzročila neprevidna 19 letna vnukinja, ki je pekla mufine. Kljub temu si mafini požar prestali in smo jih gasilci z veseljem pojedli in zalili s pijačo.
Ob tej priložnosti smo gasilci čestitali Cirilu saj te je te dni praznoval 90 let. Podarili smo mu skromno darilce in mu zaželeli čim več zdravja in zadovoljstva.
Vnukinji pa priporočamo obisk gasilske enote, da se pouči o preventivi pred požari.

30.6.2017 Društvena vaja v čast 90 letniku Cirilu Burgarju
« of 2 »