4.6.2019 Vaja gasilske zveze Vodice.

Posted by

V torek, 4.6. smo ob 19:30 izvozili na vajo GZ Vodice. Izvozili smo z vsemi tremi vozili (GVM-1, AC-FAP in GVC 16/15) ter 18-timi člani. Na samem kraju vaje, v vasi Bukovica, je vodja intervencije (poveljnik GZ Vodice tovariš Pavlič Jože) naši enoti odredil reševanje ukleščene osebe z uporabo dvižnih blazin, reševanje voznika iz vozila, uporabljena je bila novo pridobljena oprema za razrez vozila (hidravlično orodje). Do ponesrečenca v vozilu smo se prebili z odstranitvijo vrat, strehe in bočnih stebričkov saj je imela oseba sum poškodbe hrbtenice. Po tehnični intervenciji je sledila imobilizacija voznika in iznos. Pojavil pa se je še požar vozila, tako, da je bilo potrebno opraviti še gašenje s peno in vodo.
Del naše ekipe je opravil še notranji napad v sosednji goreč objekt z uporabo IDA (izolirni dihalni aparat). Tretja ekipa naših članov pa je s pomočjo avtocisterne FAP skrbela za dovajanje vode za gašenje in napajanje ostalih prisotnih vozil.
Na vaji so sodelovala vsa društva naše zveze. Vajo so ocenjevali predstavniki GZ Mengeš in GZ Vodice. Poskrbljeno je bilo tudi za dežurstvo ob morebitni intervencij na področju naše občine s strani članov PGD Moste.
Po zaključku vaje je na kraju sledila analiza ter druženje na vadbenem poligonu PGD Bukovica – Utik. Poudariti moramo, da je bila vaja res super, ter dodati pohvalo tudi vodji intervencije poveljniku GZ Vodice.